Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Легитимният председател на ГС на БСП София е

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Легитимният председател на ГС на БСП София е
Коментари Харесай

БСП-София: Легитимният председател е Диана Тонова, няма да изпълним решенията на контролната комисия

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Легитимният ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия София е Диана Тонова. Решенията на ОПКК на Българска социалистическа партия от 29.06.2024г. по отношение на „ мандатността ” и „ предварителните вътрешнопартийни избори в София, Бургас и Плевен ” демонстрират цялостна липса на подготвеност и див реваншизъм. Това се споделя в позиция на Българска социалистическа партия София, изпратена до медиите.

Публикуваме цялостния текст на позицията:

Легитимният ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия София е Диана Тонова, законният градски съвет е определеният на Градската партийна конференция, извършена на 21 април 2024г., законните ръководители на 24-те районни препоръки на Българска социалистическа партия са определените, въз основа на извършения предварителен цялостен цикъл доклади и избори.

Ако някой желае да ревизира истинността на последното, дано да опита да се впише в Агенция по вписванията на Р.България.
Решенията на ОПКК на Българска социалистическа партия от 29.06.2024г. по отношение на „ мандатността ” и „ предварителните вътрешнопартийни избори в София, Бургас и Плевен ” демонстрират цялостна липса на подготвеност и див реваншизъм. Срам както за поръчителите, по този начин и за изпълнителите!

Призоваваме всички законно определени и настоящи общински, градски и районни ръководители в Българска социалистическа партия да изразят позиции по решението на ОПКК, с цел да запазим човешкото и партийното си достолепие и да се противопоставим на опитите да се унищожи фундаментално партийната конструкция на Българска социалистическа партия.

Уставът на Българска социалистическа партия може да се пояснява единствено от Конгреса! ОПКК няма пълномощия за това.

С паника наблюдавахме дейностите на Общопартийната контролна комисия  през последните два дни, които приключиха с приемането на  две противоуставни решения, показващи цялостна липса на подготвеност /до степен на „ четене без схващане ” на устава на БСП/ и целящи невъобразим досега в Партията реваншизъм.

Вчера ОПКК реши, че Корнелия Нинова няма право да взе участие в идния директен избор за ръководител на Българска социалистическа партия, като тълкувателно решение на устава и одобри за „ нелегитимни и унищожаеми ” решенията, взети на съвещанието на 25 февруари 2024г. на Народно събрание на Българска социалистическа партия, с които бяха планувани предварителни вътрешнопартийни избори в партийните организации на София и Бургас.

За първи път ОПКК работи силово като бухалка и разруши на пух и прахуляк „ новата ” линия на „ краткотрайното управление ” на Партията към вътрешно обединяване без реваншизъм.

Каква е правната и фактическа конюнктура?

Правомощията на ОПКК са изчерпателно изброени в чл.36, ал.7 на Устава на Българска социалистическа партия и „ тълкуването “ на устава не е измежду тях. Това е по този начин, тъй като уставът е писан когато в Българска социалистическа партия към момента имаше мислещи и правно грамотни хора. Съгласно правната теория, достоверното пояснение се прави от органа, приел акта. Уставът на Българска социалистическа партия се приема, променя и добавя от Конгреса на Партията /чл.31, ал.13, т.1 от Устава на БСП/. Уставът на Българска социалистическа партия може да се пояснява единствено от Конгреса! ОПКК няма пълномощия за това.

„ Тълкувателното„ решение е признато и при жестоко тъпчене на нормите на устава.

Съгласно чл.18, ал.1, изречение второ на устава на Българска социалистическа партия, мандатът на органите изтича с конституирането на техния нов състав. Съгласно §2 от Преходни и заключителни разпоредби на устава на Българска социалистическа партия, за цялостен мандат на ръководителите на районни, градски, общински ръководители и ръководителят на Народно събрание се приема мандат „ от цялостен цикъл доклади и избори в цялата партия до идващия цялостен цикъл доклади и избори в цялата партия “.

Процедурата е прилагана и осъществена в Българска социалистическа партия десетки години. Приемането, от страна на събралите се членове на ОПКК, че мандатът на всички общински, градски и районни ръководители в Българска социалистическа партия, в това число и на ръководителя на Българска социалистическа партия е преустановен със започването на цялостния цикъл доклади и избори е лишено както от юридически, по този начин и от житейски смисъл. Нещо повече, от тази „ интерпретация ” на устава се постанова изводът, че откакто мандатът приключва с началото на новия избор, то той и стартира с началото на предходния цялостен цикъл, което е юридически парадокс.

Председателят на Българска социалистическа партия и ръководителите на градски, общински и районни препоръки в Българска социалистическа партия провеждат провеждането на вътрешнопартийните избори, в случай че не са се отдръпнали сами или не са прекъснати пълномощията им на някое от уставно избраните учредения. Твърдението, че със започването на нов отчетно-изборен цикъл се приключва мандата на всички настоящи ръководители слага под сериозен риск както активността на Партията, по този начин и признатите в тези интервали решения. Очевидно е, че страхът и жаждата за реваншизъм одобряват уродилива форма и ще доведат до цялостен безпорядък в партийните организации.

Призоваваме всички законно определени и настоящи към сегашния миг общински, градски и районни ръководители в Българска социалистическа партия да изразят позиции по днешното решение на ОПКК, с цел да запазим човешкото и партийното си достолепие и да се противопоставим на опитите да се унищожи фундаментално партийната конструкция на Българска социалистическа партия.

По отношение на решението, с което се афишират за „ нелегитимни и унищожаеми ” решенията, взети на съвещанието на 25 февруари 2024г. на Народно събрание на Българска социалистическа партия заради „ липса на кворум ”, потвърдена със снимков материал, същото не може да породи търсените от поръчителите му правни последствия.

Макар, че надали знаят разликата сред „ оскъдни ” и „ унищожаеми ” актове, създателите са употребявали правния термин „ унищожаеми ”. Унищожаемите актове пораждат правни последствия!

От друга страна, явното непознаване на устава и желанието непременно да се угоди на няколко самопровъзгласили се за „ праведни новатори ” в Партията лица ще докара до цялостно потъпкване на устава.
С това решение на процедура се дерогират съществени пълномощия на органи на Партията. Националният съвет на Българска социалистическа партия има пълномощието да насрочва цялостен или предварителен цикъл на вътрешнопартийни избори. Органите, които избират ръководителите на районни, градски и общински препоръки, както и съответните препоръки са Районните и Градски конференции. В София са извършени повече от 30 районни и две градски конференции. Решенията им не са обжалвани и са влезнали в действие, заради което ОПКК няма пълномощия да ги анулира, още по-малко да „ възвръща и прогласява ” управления, разнообразни от определените и не на последно място – да изземва функционалностите на тези органи по организацията и провеждането на вътрешно партийните избори.

Към сегашния миг както ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия София, по този начин и 24-те районни ръководители са законно определени на уставно извършени конференции. Опитите да бъде „ съборен ” уставният ред ще затвърди очевидното – прави се опит превратът в Българска социалистическа партия да се мултиплицира и в организациите, които не се припознават като „ свои ” от „ краткотрайното управление ” и екзалтираната навалица от „ нови лица ” към него.

Как другояче да си разбираем обстоятелството, че преди да има документално решение на ОПКК, някогашният ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия София Иван Таков оповести, че той е законният ръководител на БСП-София! Произвол, надменност и реваншизъм – това се случва през днешния ден в Българска социалистическа партия на фона на 3,07% резултат в Хасково единствено преди няколко дни.

И дружно с това – безумен боязън.

В София, градската организация беше „ харизана ” от управлението, отпред с Иван Таков, на инженерите на плана „ Кмет на София от МК „ Българска социалистическа партия за България ”. Новото управление върна организацията на социалистите в нея и това не беше простено. Сега, с апаратни и партийно конюктурни ограничения се прави опит още веднъж градската партийна организация да се употребява за непознати ползи.

Кой го е боязън от избори в София? Кой желае да се върне през задната врата, с цел да „ прави ” избори в София и в чий интерес? Кой желае ДА РАЗБИЕ ДНЕС градската организация на Българска социалистическа партия София? Това са въпроси, на които скоро ще станат ясни отговорите.

Към сегашния миг законният ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия София е Диана Тонова, законният градски съвет е определеният на Градската партийна конференция, извършена на 21 април 2024г., законните ръководители на 24-те районни препоръки на Българска социалистическа партия са определените, въз основа на извършения предварителен цялостен цикъл доклади и избори.Ако някой желае да ревизира истинността на последното, дано да опита да се впише в Агенция по вписванията на Р. България.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР